Σ.Ε.Σ.Ο.

Κάθε παράβαση του Κ.Ο.Κ., που είναι καταχωρισμένη στο μητρώο του παραβάτη-οδηγού, μαζί με τους βαθμούς που αντιστοιχούν σ' αυτή, διαγράφεται μόλις συμπληρωθεί χρονικό διάστημα τριών (3) ετών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, αν δεν έχει συμπληρωθεί το όριο των 25 βαθμών. Ειδικά οι παραβάσεις, που διαπράττονται από οδηγό, όταν αυτός οδηγεί όχημα δημόσιας χρήσης,(επαγ/κο δίπλωμα) διαγράφονται μόλις συμπληρωθεί διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, αν δεν έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο βαθμών ποινής. Η άδεια οδήγησης αφαιρείται, με τη συμπλήρωση στο μητρώο του παραβάτη-οδηγού είκοσι πέντε (25) βαθμών. Η άδεια οδήγησης αφαιρείται επίσης, ανεξαρτήτως συμπλήρωσης των είκοσι πέντε (25) βαθμών ποινής, όταν ο παραβάτης-οδηγός διαπράξει για δεύτερη φορά την ίδια παράβαση εντός διαστήματος ενός (1) έτους. Οι παραβάσεις αυτές είναι οι κάτωθι έξι (6):

1. Παραβίαση των πινακιδων STOP & Παραχώρησης προτεραιότητας.
2. Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
3. Οδήγηση οχημάτων για επίδειξη ικανότητας,εντυπωσιασμού ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.
4. Παραβίαση προτεραιότητας σε σιδηροδρομικές διαβάσεις.
5. Αναστροφή ή οπισθοπορεία σε αυτοκινητόδρομο και σε σήραγγες.
6. Οδήγηση υπο την επήρεια αλκοόλ,περιεκτικότητας στο αίμα από 0,80gr/l εώς 1,10gr/l μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή από 0,40 εώς 0,60 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα,όταν η μέτρηση γίνεται με την αντίστοιχη συσκευή.

Η άδεια επαναχορηγείται έπειτα από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας

Τι είναι το ΠΕΙ;

Είναι η διαδικασία της επικαιροποίησης οδηγητικών γνώσεων, διατάξεων, σύγχρονης αντίληψης των μεταφορών και η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για όλους τους οδηγούς που κυκλοφορούν στην ενιαία Ε.Ε.

Περισσοτερα

Η Σχολή

Γνωρίζοντας ότι το οικονομικό είναι ένα από τα βασικά κριτηρία για την επιλογή σας, προσφέρουμε πραγματικά προσιτές τιμές και εγγυόμαστε την πιο κατάλληλη εκπαίδευση και την επιτυχία στην απόκτηση της άδειας οδήγησης.

Copyright © 2020 Σχολή Οδηγών - Αθανασία Καρτάλη www.akartali.gr
Powered by www.exploria.gr

Επικοινωνία

 
Τηλ: 25510 20737
Φαξ: 25511 10350
 
 
14ης Μαϊου 64 
Αλεξανδρούπολη, Τ.Κ. 68100
 
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.